Reunió del 3 de setembre de 2018

leona blancaHenning Mankell Suècia (1948-2015). Inicia la seva carrera literària als anys setanta i com dramaturg arriba a ser director del Teatre Avinguda de Maputo (Mozambique). Ha publicat novel.la, obres de teatre i narracions infantils. La seva màxima audiència l’ha arribat com autor de fama mundial amb la sèrie de novel·la negra protagonitzada per l’inspector Kurt Wallander.

La seva obra té una clara voluntat d’analitzar els clars-foscos de la societat sueca per les rengles de la novel.la negra i d’altres com “El dinamitero” – Oskar Johansson el van donar per mort en una de les voladures; sen cavell, sense l’ull esquerra, sense la mà dreta i amb el baix ventre destorçat una veu el furada el cervell: Dinamitero de mierda…chusma, chusma,chusma- Una vida de l’esquerra dirigida per la tragèdia social; quan la seva novia corre a explicar-li a la senyor de la casa, a on treballa, que el seu nuvi, Oskar, ha mort, aquesta que gaudeix del seu esmorzar, s’enfutisma perquè no ha trucat a la porta_

A Mankell li va arribar el gran èxit amb la seva primera novel.la de 1991 “Asesinos sin rostro” la primera protagonitzada per l’inspector Wallander.

“La leona blanca” va ser una de les seves novel.es negres que hem llegir i ara en farem una valoració des de la nostra lectura.

Sinopsis: Una tarda de primavera l’agent Inmobiliaria Louise Akerblom és assassinada d’una forma brutal e inesperada – va veure alguna cosa que no devia? El lloc? El moment menys apropiat ? Un rostre?

El nostre company Lluis B. va valorar positivament el cercle que marca Mankell per iniciar i tancar aquesta història amb una trama ben lligada. Agafats a aquesta primera opinió va començar un recorregut d’opinions que anaven des del mecanisme i una estratègia bestial, fins a una presentació dels personatges com d’amagat. Aquesta lectura a altres els va portar a caminar en diagonal.

Argument de denuncia polític-social i un gran treball de camp envers a la conspiració internacional a les mans sense color, decidida a fer molles el procés antiapertheid a Sudàfrica.

Valoració del grup: 7,8

A.Arcaute

Esta entrada fue publicada en Sin categoría. Guarda el enlace permanente.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s