Reunió del 3 de juliol de 2018

Reunió d’acomiat del curs de Novel.la Negra 2017-2018

Dimarts 3 de juliol de 2018

burst

Autor: Jake Arnott, Buckinghamshire, 1961, Anglaterra.Va estudiar a l’Aylesbury Grammar School fins els 16 anys. Va tastavellar en diferents oficis? Treballs? Model d’artistes, interpreta de signes, actor, assistent teatral, ajudant de la morgue del “University College Hospital. Durant els 80 va viure a diferents indrets a Londres. Ma va ser a punt de morir quan es va calar foc un edifici en el qual vivia com a okupa. El 1989 es va traslladar a viure a Leeds per a treballar a la companyia de teatre  radical. Durant una de les gires a nivell nacional va començar a escriure, deixant un llegat valuosíssim a la novel.la negra anglesa.

 

delitos a largo plazoTítol: “Delitos a largo Plazo”  Sinopsis i Resum

Les treparies d’un terrible gàngster londinencs. El debut extraordinari de Jake Arnott.

Londres anys 60. Musica pop, drogues, crimen i llibertat sexual. Aquest va ser l’escenari de la vida de Harry Stark; gàngster maniàtic depressiu, un gran gourmet, un exaltat pels vestits fets a mida i sempre acompanyat de jovenets al seu servei. Ningú que va conèixer a Stark va sentir-se indiferent a la seva ànima violenta que empastifa tot allò que toca. Cap dels cinc personatges que van desgranar la seva vida es van poder desprendre. Aquesta novel.la va ser la primera d’una aclamada trilogia.

Violència, frau, corrupció política i celebritats amb una gran creació del submón homosexual de Londres als anys 60.

Resum

A la reunió es varen sentir diferents veus a l’hora de valorar aquesta novel.la: Entusiasma per la connexió amb el lector que fa que restis agafat ala progressió de la novel.la. Autentica i creïble lleialtat al mon d’hampa per part dels protagonistes, sense per a això deixar de ser divertida de la mà de l’humor britànic.

No tothom va ser atrapat per la novel.la des del començament. Uns altres contràriament va perdre l’interes segons anava desenvolupant-se; però van coincidir en la bona evolució dels personatges i valorar-la com  poc negra des del punt de la sociopsicologia.

“Delitos a largo plazo” no agrada ja que les trames no han sorprès gaire, opinen uns altres; pesat i personatges que no tenen cabuda amb aquesta història.

La nota mitjana per aquesta lectura ha estat de : 7,6 punts

A,Arcaute

 

Esta entrada fue publicada en Sin categoría. Guarda el enlace permanente.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s