Reunió 4 de març de 2019

mis rinconesReunió Novel.la Negra

04/03/2019

Autor: James Ellroy

Títol: Mis rincones oscuros

James Ellroy va néixer a Els Àngels el 1948. La seva mare treballà com a infermera i va tenir molts problemes amb la beguda. El seu pare va ser comptable. Els pares ens van divorcià quan el tenia sis anys. Jean Hilliker Ellroy, va obtenir la custodia i es va traslladar amb el seu fill a El Monte un barri desgastat dels Àngels, a on va ser assassinada.

James Ellroy escriu Mis rincones oscuros amb més d’una intenció; la investigació per poder esbrinar qui va matar a la seva mare (avui dia sense resoldre) l’any 1958. També dona llum a la tramuntana d’una adolescència plena de vicis.

L’any 2018 l’autor estatunidenc recull el premi Carvalho  i fa aquestes declaracions: Estic com un tigre, crida. He escrit 19 llibres i tots obres mestres. Com poden veure, tant sol no soc bon escriptor, també soc molt humil. Li agrada mostrar-se histriònic i amenaçant.

No ha de ser fàcil escriure la crònica de l’assassinat de la seva mare i per això ho fa des de la distància. “La pelirroja” ens relata com es va trobar el cadàver, la investigació, l’entorn de la vall de St. Gabriel amb personatges diversos i gent perillosa que no el van marca com lloc d’assassinats. J. Ellroy utilitza un llenguatge policial i reiteratiu, allunyant-se  del verb novel·lístic. Esglaó a esglaó ens portarà a una investigació sense sortida.

Valoració dels lectors/res,

La lectura va provocar sentiments enfrontats; hi va haver, qui van emfatitzar amb l’escriptor i no van poder connectar amb el personatge.  Els lectors van recórrer un camí desigual amb la valoració de la lectura com restar fascinats i des aguts fins arribar a l’avorriment. Cada lector llegeix un llibre diferent, encara que sigui el mateix.

Llegir és un camí paral·lel que mai arriba al mateix lloc …?

A. Arcaute

Esta entrada fue publicada en Sin categoría. Guarda el enlace permanente.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s