«El último verdugo» de Toni Hill. Trobada amb l’autor.

Aquesta és la última novel·la que ha escrit l’autor que vàrem tenir la sort de conèixer en la XI Jornada Negra el passat 4 de Novembre, amb motiu de la Festa Major de Sant Martí.

Tots els assistents a la reunió mensual del Club han coincidit en que han gaudit amb la lectura de “El último verdugo”.

Al començament del llibre algunes persones han dit que se’ls havia fet una mica difícil per la quantitat de personatges que hi apareixen. Però després la narració els ha enganxat fins al final.

L’autor fa, en aquesta novel.la, una clara denuncia de la societat actual. Parla de Reinserció (en la persona de Cruz), de homosexualitat, també de famílies homoparentals, de culpabilitat. També hi ha qui ha trobat que és una novel.la de caire feminista ja que dóna molta importància als personatges femenins, (les mares del Oskar, Cruz, Lena…)

Crec que Toni Hill té molt de talent per dibuixar personatges complexos i les seves relacions .

Tant les víctimes com els sospitosos es disputen el lideratge de forma constant, tots són rellevants. Tots semblen ocultar alguna cosa.

Fa una descripció molt encertada dels llocs de Barcelona on transcorre la història i ens “pinta” molt clarament el poble de Yorkshire (Regne Unit).

Per posar alguna pega, diré que hem trobat que el final és una mica ràpid i no sabem què passa amb alguns dels personatges.

Tot això es pot comprendre millor gràcies a la explicació del propi autor, Hi haurà una segona novel.la amb els personatges que segueixen vius.

La nota mitjana que ha rebut aquest llibre és 8.

Per anar a sopar: Lena, 2. Inspector, 2. Cruz,2. Autor,3.

Gràcies Toni per una xerrada i sopar tant agradables.

Esta entrada fue publicada en Sin categoría. Guarda el enlace permanente.

Deja un comentario