Reunió del 5 d’octubre de 2022. «El aroma del crimen» de Xabier Gutiérrez

Resum de la nostra coordinadora Conxa

En aquesta novel.la l’autor ens presenta en cada capítol un personatge que desprès apareixerà en la trama.

Els personatges són al meu parer bastant “normals” per ser una novel.la negra en la que habitualment el detectiu o el policia encarregat del cas tenen problemes personals, molt sovint són o han sigut alcohòlics o addictes a substancies prohibides cosa que els fa tèrbols en moltes ocasions. Tampoc hi ha cap “femme fatale” i pel que fa als altres personatges tenim de tot una mica, la que té enveja de la seva germana, el treballador que vol retre un (mal entès) homenatge al seu pare, una parella de gais, en resum gent real com “la vida misma”

En aquest cas l’Inspector Vicente Parra, encarregat de descobrir que ha passat en els dos casos que se li  presenten, és un home senzill i feliçment casat amb una professora d’art.

Hi ha dues històries que en principi no sembla que tinguin res en comú però que al final acaben ben enllaçades.

Com sempre i això és enriquidor en un club de lectura, ha hagut opinions diverses. Algú creu que els assassinats no tenen una bona justificació i creu que això fa que no es pugui considerar una novel.la negra. Altres no han gaudit especialment amb la escriptura del autor i d’altres hem passat una bona estona i sobretot hem salivat amb les explicacions dels diversos  plats que apareixen en el transcurs de la història, recordem que  la trama transcorre a San Sebastian i que l’autor és psicòleg, cuiner iha dirigit el departament de innovació del restaurant Arzak des de l’any 1990 fins 2022 i és nota en la descripció que fa dels àpats que ens descriu.

En definitiva és una novel.la bastant fàcil de llegir però que no ha agradat a tothom per igual.

La nota  que li donem és un 6,7.

Per sopar, com sempre la cosa és variadeta; 1 persona amb el fill del Vicente Parra, altra amb la mare del Cristian José, altres amb el Vicente Parra i la Carmen, i jo he triat la Françoise i el metge Alvaro Odriozola i m’agradaria que hem cuinessin a casa seva, (potser uns mollets…).

Petonets per a tothom.

Recordeu que el proper dia 4 tenim taula rodona amb Margarida Aritzeta de la Biblioteca de Tarragona i Montse Anciola del Centre de lectura de Reus i el dissabte dia 5 Arantza Portabales vindrà a fer una xerrada, desprès anirem a sopar tota la colla al restaurant Gran Claustre. Tot això dins de les activitats per commemorar els deu anys d’existència del nostre club

Anuncio publicitario
Esta entrada fue publicada en Sin categoría. Guarda el enlace permanente.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s