Reunió del mes de juliol: «Los ausentes»

Resum de la nostra coordinadora Conxa:

Los ausentes de Juana Cortes Amunarriz.

Ens trobem amb una novel.la molt dura sobre la banda terrorista ETA en la que ens vol dir, entre altres coses, que no es pot lluitar contra ella seguint les seves instruccions perquè això significa perdre-hi sempre.

Tots els assistents hem coincidit en que ha sigut una lectura fàcil i que és un al·legat contra la violència per més que la llei del Talió és el punt principal d’aquesta història.

Escrit en capítols curts cada un amb el nom de un personatge ens permet conèixer com pensen i senten.

Se’ns mostra també la desesperació, la desolació. La venjança, l’odi i els debats morals que ens planteja: tot s’hi val en situacions de vida o mort?

Veiem com viuen les desavinences entre els més veterans de la banda i les noves generacions, la vulnerabilitat que senten quan toquen els seus.

El desenllaç ha semblat previsible per alguns de nosaltres. Creiem que el sentiment de culpa no queda impune i que al actuar amb violència es perden tots els valors morals. El missatge contra la violència seria, al parer d’alguns membres, que el fi no justifica els mitjans.

El sopar amb els personatges no ha tingut massa èxit, tot hi tenir lloc al País Basc que tothom sap que sempre es menja molt bé, una persona no soparia, altra ho faria amb la autora, la resta ho farien amb Leire i una altra amb Leire i Bixen.

La nota mitjana ha sigut 7.5.

Fins la propera reunió de Setembre gaudiu de l’estiu i continueu llegint. Petonets.

Esta entrada fue publicada en Sin categoría. Guarda el enlace permanente.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s