Reunió del mes de març de 2022. «Lo que callan los muertos»

Resum de la nostra coordinadora Conxa.

En aquesta novel.la, primera de les entregues de Gracia San Sebastián, tots el que l’hem llegida, excepte dues persones, hem trobat una història divertida i entretinguda.

La autora descriu molt bé la ciutat de Oviedo i sobretot els costums i com es relacionen els seus habitants. No cal planificar gaire les cites amb els amics o coneguts si vius a Oviedo ja que sempre els podràs trobar a l’hora del vermut  en algun dels molts bars que hi ha a la part vella, i on cada grup d’amics per raó de edat, tipus de treball etc.. acostumen a  anar a fer “un vino” a determinats llocs que han fet seus.

Els personatges, majoritàriament femenins, d’aquest llibre estan molt ben definits, les veïnes, la germana de la protagonista, la amiga farmacèutica, la vident, la mare que brilla amb llum pròpia i Gracia San Sebastian sobre qui gira tota la trama.

Durant tota la lectura l’autora manté el ritme i l’interès per la història que ens està  explicant. Tothom que ha estat a Oviedo, amb aquesta novel.la, li han vingut ganes de tornar i passejar per els bars que  tan bé ens descriu i comprovar que la Tapina Sixtina existeix.

El llenguatge emprat té en la veu de Adela, la mare de la protagonista, un sentit del humor i una tendresa i és una amfitriona excel·lent

També, veiem la falsedat que hi havia, i encara deu haver però menys afortunadament, sobre els embarassos de mares solteres en ciutats mitjanes i com intentaven amagar-los.

En aquesta història crec que el menys important és saber si  el presumpte cobrador (que té 112 anys) de una pensió és viu o realment algú ho està fent en el seu nom i cometent un frau a la Seguretat Social.

L’interessant és veure la vida de la ciutat i dels seus personatges que estan tan ben descrits i el sentit de l`humor, l’amistat i de la família que desenvolupen cada uns d’ells de forma particular.

Resumint com a nota de mitjana: 7,9

Per anar a sopar en qualsevol dels llocs que apareixen en el llibre:

Sara 2 vots.

Gracia 3 vots.

Grup de dones de la timba (amigues de Adela) 2 vots.

Adela 2 vots.

Bon profit i fins la propera!

Esta entrada fue publicada en Sin categoría. Guarda el enlace permanente.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s