Reunió del 7 de desembre de 2021: «El sonido de tu cabello» de Juan Ramón Biedma

Resum de la nostra coordinadora Conxa.

La reunió va tenir lloc a La Pallissa de l’Hort de Pau.

Podríem dir que amb la novel.la d’aquest mes, El Sonido de tu Cabello de Juan Ramón Biedma, ha hagut disparitat d’opinions. La majoria ha trobat interessant i bastant “negra” aquesta lectura, altres no han acabat d’entrar en la història i tots els diversos personatges que la conformen.

Hi ha una profunda denuncia social durant tota la novel·la i que va  en augment en el transcurs de la història, en aquest cas es tracta del barri de Sevilla de las 3000 viviendas,un dels suburbis més perillosos d’Europa a poc més de 6 km, de la Catedral de Sevilla però que sembla que hi hagi un continent entre un lloc i l’altre.

Personatges tots ells diríem que peculiars són antiherois ,vides perdudes, segurament molt reals dins d’aquest món: Pastor evangelista, Yonki, la dona que surt de la presó, les dues cares del advocat, la Inspectora Carrizo, poli corrupte  etc…

Apareix “El Muló” que segons les creences gitanes és un esser malèfic que torna de la tomba per segrestar dones, violar-les i menjar.se.les.

Dins de l’horror que llegim també hi cap l`humor en diverses ocasions.

Com a cosa original apareix en cada capítol, desprès del primer, una noticia del diari d’aquelles dates (suposo que les notícies són fictícies)-

També hem coincidit que en alguns moments hi ha una violència excessiva, i algú dels presents ( amb molt coneixement de causa) ha dit que no li quadra que l’advocat faci funcions de detectiu ja que en la vida real els advocats es limiten a defensar els seus clients siguin o no innocents (és el seu dret).

L’escriptura de Juan Ramón Biedma en aquest llibre és diferent d’altres autors ja que, molts cops desprès que el personatge parli diu el seu nom cosa que al començament de la lectura es fa una mica estrany.

Nota: 7,9   Sopar: Mento 3 punts, Set Santiago 1, però una persona faria dieta aquell dia i no soparia amb ningú perquè no li ha agradat el llibre.

Cuideu-vos molt i molts petonets per a tothom.

I molt Bones Festes!!!!!

Esta entrada fue publicada en Sin categoría. Guarda el enlace permanente.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s