Reunió del 7 d’abril de 2021: «Kaputt Mundi» de Ben Pastor

Resum de la nostra companya Marta V.

En general aquesta NN no ha agradat massa, a excepció d’un de nosaltres que l’ha valorat d’excel·lent. S’ha fet una mica pesada sobre tot la primera part, i el tema del nazisme no ha interessat a alguns per haver estat molt tractat en cinema i novel·les, i per algú ha sigut revulsiu . Tothom està d’acord que no es pròpiament una novel·la negra, veient-la més com a novel·la policíaca o directament bèl·lica amb el pretext d’una investigació policial.

Es opinió general que està ben escrita. Té una trama senzilla que destaca per la contextualització: la època de la segona guerra mundial a Roma , el poder del nazisme, el paper de l’Església (algú pensa que s’hi ha aprofundit poc) Relata amb molts detalls  determinats personatges, situacions, llocs….

Comentaris individuals :S’han trobat incoherències i contradiccions en alguns personatges com Martin Bora o la noia de la Resistència; o en la relació entre Guido i Bora.Es comenta que llegint la novel.la semblava com veure una pel·lícula. Es nota que està escrita per una dona per la sotilesa, quantitat de detalls, descripcions anímiques i de sentiments… Té alguna escena divertida. Es fa un paral.lelisme entre la situació bèl·lica de la novel.la i el moment actual: Covid, extrema dreta  que desencadenen la POR….

Qualificació: Una  Mitja de 7

M’aniria a sopar: Guanya de carrer en Guido, seguit de l’escriptora, i un vot per en Bora

Esta entrada fue publicada en Sin categoría. Guarda el enlace permanente.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s