Reunió dels dies 3 i 4 de febrer. «Nadie debería matar en otoño» de José Luis Ibáñez.

(resum de la nostra co-coordinadora Conxa)

Reunió virtual del nostre Club de Novel.la Negra del mes de febrer 2021.

Toni Ferrer, detectiu és convocat per Juan García Oliver dirigent anarquista, i futur ministre de justícia, per descobrir l’autor o autors de un triple assassinat.

Aquest cop (sense que serveixi de precedent) tots els integrants del Club hem coincidit en dir que ens ha agradat molt la novel.la

Destaquen els comentaris sobre l’ambientació i la descripció dels personatges tots molt ben resolts. També que els fets ocorreguts durant la tardor de 1936 a Barcelona estan molt ben documentats i crida la atenció el coneixement que l’autor té de les reunions i actuacions dels diferents partits d’aquell temps.

Podríem considerar aquesta primera novel.la de l’autor com a novel.la negra basada en fets i personatges reals que van tenir lloc a Barcelona a la tardor de 1936.

Ibañez ens mostra durant tot el recorregut que fa per la Barcelona de la època assassinats, robatoris, tripijocs, espolis, expropiacions, traïcions, suborns …uns dies infausts amb una visió de la història sense prendre partit per cap ideologia o Partit del moment.

A molts de nosaltres el llibre ens ha fet pensar en els avis i en les històries contades o callades sobre la Guerra Civil i com ens agradaria poder preguntar-los com van viure o malviure en aquella època.

És un bon llibre amb el que hem passat una bona estona gràcies al ritme que l’autor imprimeix, el lèxic apropiat i en la manera de fer-nos viure en aquella Barcelona convulsa. També ens ha fet pensar que no hi ha tantes diferències entre la posició que adopten els nostres polítics (ara en plena campanya electoral) i com estaven llavors: socialistes contra comunistes, anarquistes contra Esquerra és a dir tots contra tots i mentrestant tothom que pot intenta espoliar i treure profit de la situació tant com pot.

La trama criminal i la amorosa estan ben foses. L’autor que també és guionista té una forma molt amena de descriure les situacions, sobretot els personatges, tant peculiars en alguns moments (Toni, Eddy, Luis Daroca etc).

Li donem una nota alta: 8,5 i per anar a sopar dues persones ho farien amb la Regina i per anar amb El Toni Ferrer i Eddy hi un empat.

Assistents a la reunió: Luis B., Mercè, Marta, Joan, Maru, Luis L. Marga, Agueda, Manolo,Conxa.

Esperem amb il·lusió la propera reunió. Mentrestant cuideu-vos molt. Petonets per a tothom.

Esta entrada fue publicada en Sin categoría. Guarda el enlace permanente.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s