Reunió dels dies 13 i 14 de gener de 2021. «El espía que surgió del frío» de John Le Carré

Resum de la reunió de la nostra co-coordinadora Conxa N.

Amb aquest llibre canviem una mica de registre en lloc de novel.la negra aquest mes hem llegit una sobre espies i ha sigut la nostra manera de retre homenatge a aquest gran escriptor que ha estat John Le Carré.

Aquesta novel.la és un clàssic de la narrativa d’espies i està considerada com una obra mestra dins el gènere espionatge de ficció.

La història comença amb la mort de un espia britànic quan passa la frontera entre les dues Alemanyes (el relat es desenvolupa a principis dels anys 60, durant la Guerra Freda entre Estats Units i la Unió Soviètica).

El protagonista, Alec Leamas, és un veterà agent britànic que ha sigut responsable de la intel·ligència a la R.D.A.

Al llarg de la trama l’Alec s’adona que està sent manipulat en un joc brut en el que mai hagués entrat voluntàriament.

Londres li ofereix l’oportunitat de superar la seva frustració mitjançant una operació molt arriscada però que pot permetre liquidar el màxim dirigent de l’espionatge de la Alemania Oriental.

En les dues reunions via Skype van participar Marta, Manolo, Agueda, Mercè, Luis B. Joan, Angel, Luis L. i Conxa.

Tothom ha reconegut que el llibre està molt ben escrit però no ha acabat “d’enganxar” a uns per la època en que es desenvolupa, altres per que no els acaben d’agradar massa les històries sobre espies. Luis B. Ha estat l’ùnic que ha gaudit molt amb la lectura motiu pel qual ha volgut veure la pel·lícula que en el seu dia va protagonitzar el gran Richard Burton i ens ha fet partícips explicant-nos algunes curiositats del film.

Tres dels membres del Club no han acabat la novel.la i per tat no la qualifiquen. Al parer d’altres és una mica complexa i enrevessada però per una altra banda ha agradrat molt la descripció psicològica dels personatges. Ha hagut qui ha dit que per ser espia cal ser amoral ja que han de passar per sobre de moltes coses per arribar a assolir el seu objectiu. Un de nosaltres pensa que l’espionatge segueix estant vigent per més que han variat molt les formes de exercir d’espia.

La nota final: 7,5

Els candidats per anar a sopar: Tres de nosaltres voldrien anar amb l’autor, una altra aniria amb l’Alec Leamas per preguntar-li perquè s’ha deixar enganyar pels seus superiors.

La Liz i l’Alex son altres personatges triats per anar a sopar.

Petonets per a tothom i cuideu-vos molt.

Esta entrada fue publicada en Sin categoría. Guarda el enlace permanente.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s