Reunió del 2 de desembre de 2020: «Nuestra Señora de la Esperenza» de David Monthiel.

Resum de la reunió del Club a càrrec de la nostra coordinadora Conxa.

El llibre triat per aquest més va ser Nuestra Señora de la Esperanza de David Monthiel.

El tema principal és la política municipal del Ajuntament del canvi a Cadis.

Un detectiu rep l’encàrrec d’investigar, de manera no oficial, la mort violenta de Gabriel Araceli un regidor d’habitatge i dirigent de la coalició Poder Popular que governa la ciutat.

El detectiu haurà d’enfrontar-se a les conspiracions polítiques, guerres brutes, casos de corrupció, rumors i escàndols en els Plens municipals.

La novel.la tracta sobre el crim  i les seves víctimes, sobre la impunitat iu la llei, sobre la fe i l’esperança i els seus botxins.

Es una novel.la bastant diferent d’altres perquè utilitza un llenguatge típic de la ciutat de Cadis, fet que ha dividit les persones que varem assistir a la última reunió d’aquest “Annus Horribils”.

Alguns han dit que els ha resultat massa complicat seguir la trama degut al llenguatge emprat, d’altres per contra hem gaudit recordant la parla d’aquella bonica ciutat.

Es nota que l’autor és un home molt culte per les referències que tot sovint inclou en el llibre. Per més que hi ha una trama criminal crec que ha sigut una excusa per fer una crítica a la societat actual, a la corrupció, especulació, etc.

Alguns de nosaltres creu que és més un thiller que una novel.la negra, ha agradat molt l’ambient que descriu de la ciutat i els seus carrers i personatges secundaris. Ha resultat una mica feixuc el relacionar els noms d’alguns dels personatges amb els partits en els que militen, i també el fet que massa sovint utilitzi exemples massa llargs per explicar un fet ( l’autor diu: esto es como ….) cosa que per altre banda és molt comú en el llenguatge d’Andalusia.

Resumint: Disparidad de opiniones.

Li donem una nota de 6,2 i els candidats més sol·licitats per anar a sopar són en primer lloc  Ester Amberes, l’alcaldessa, seguida per Bocalandro, el detectiu ,i fins i tot una persona aniria a sopar amb l’autor per dir-li que no li havia agradat gaire el seu llibre.

Petonets i cuideu-vos molt.  I BONES FESTES.

El proper llibre serà El espia que surgió del frío de John Le Carré, serà el nostre petit homenatge a aquest gran escriptor de novel.la Negra.

Conxita N.

Esta entrada fue publicada en Sin categoría. Guarda el enlace permanente.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s