Reunió telemàtica de juliol

reina rojaResum de la nostra companya Marta V.

Reunió del 8 de juliol

“La reina roja” Juan Gómez Jurado

Participants: Conxa N, Luis B, Maru B, Agueda G, Manolo A, Marta V. Envien el seu comentari: Marisa M, Mercé R.

La primera opinió, majoritària, es que es tracta d’un thriller aconseguit , que a alguns els ha enganxat, altres els ha agradat i l’han trobat entretinguda . En general opinem que es fàcil de llegir i per tant apropiada com a llibre de lectura d’estiu. Algú diu que aconsegueix el seu objectiu de convertir-se en best-seller. Però no es tracta d’una novel·la negra profunda i que deixa empremta sinó més aviat passa lleugera i s’oblida ràpid . A una de nosaltres aquesta novel.la no li ha acabat “d’arribar” per què hi han molts tòpics amb seqüències massa inversemblants, entre altres coses.

Majoritàriament valorem positivament la capacitat escriptora de l’autor: Virtuosisme, crea una estructura sòlida sense buits ni confusions, amb una bona trama i uns personatges molt bons i definits, entre els quals hem identificat fàcilment a persones prou conegudes del mon mediàtic actual espanyol. Algú matisa que   això respon a la intenció de l’autor de posicionar-se respecte el poder, altres remarquen el dilema moral i de valors entre poder econòmic/família. Han agradat els dos protagonistes: Antonia Scott i Jon valorant-los com a parella singular i que cau bé. Encara que hi ha un opinió contrària respecte a Antonia aquí considera una màquina que dona “yuyu”. Es remarca també el paper de dues dones potents. Antònia( superinteligència) i Carla (fortalesa personal davant l’adversitat) i de Mentor personatge fosc, sense escrúpols i poc definit en la novel.la però que té un rol important respecte als protagonistes: Qui és realment, per qui treballa i segueix ordres….?

Es veritat que hi ha molts tòpics socials com avia anglesa entranyable, llesta i bevedora; poli basc i gai però fort i llançador de pedres ; mare abnegada i bona cuinera, periodista traspaperat, assassins a qui una infància de maltractes i abusos ha convertit en psicòpates……

En quant el desenllaç de la trama hi ha qui el troba treballat i coherent amb la novel.la no fet a” correcuita “ i deixat anar com hem vist en altres obres. Però també hi ha qui el troba massa de pel·lícula d’acció, i altra innecessàriament llarg.

Per finalitzar ,s’ha comentat durant la sessió què et quedes amb ganes de continuar llegint les següents novel·les de la saga. Cosa que ja han fet algú amb “Loba Negra”

 

Puntuació Mitja : 7,5

Aniría a sopar amb….: Antonia Scott 2, Forense Aguado 1, Jon i Antonia 3, Mentor 1

Esta entrada fue publicada en Sin categoría. Guarda el enlace permanente.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s