Reunió del 3 de febrer de 2020

INNOCENT

La lectura proposada era “La innocent” d´Isabel-Clara Simó 1995.

Vàrem ser sis contertulians aportant les nostres opinions i sensacions al voltant de l’obra i també de l’altra que s’havia proposat com a complementària “ La veïna” (alguns l´han llegit)

Concretament sobre “La innocent” es va comentar d’entrada si es podia considerar N.N. o no i la Maru ens va fer alguns aclariments il·lustratius dels quals ens ha enviat al watsap, el link de dos blogs.

Vam coincidir en el aspecte humorístic-satíric de l’obra, així com el llenguatge desvergonyint i canalla de Miquel el protagonista, criat al carrer en un barri baix. També ens ha agradat la riquesa lingüística del text que al mateix temps es àgil i fàcil de llegir. Amb la qual cosa es una obra entretinguda i distreta, amb un retrat de la Barcelona grisa i en certa manera “especial” de Ciutat Vella amb uns personatges (algú deia que semblen de postguerra) molt rodons i ben descrits. Hi ha un comentari sobre la figura de la coprotagonista l’Elisa, què no ha entès prou.

De tota manera també vam dir que no es tracta d’una gran obra de N.N. i es van fer crítiques respecte a al final tan dramàtic, on segons paraules d’una de nosaltres “L’autora fa una volta de cargol massa forçada i no se si m’agrada o no”. O què falten pistes perquè el lector pugui seguir l’entrellat , i el final arriba de cop pummm! Un altre en la valoració final va dir “Llàstima del final”

La puntuació mitja es un 6’4 i Per anar a sopar n`hi ha per tots els gustos. Amb en Miquel un vermut i un sopar, amb ningú perquè no se’n fia, amb l’autora, amb la secretària de l’advocat Florit, amb l’Elisa, i amb el Sr. Vicenç

 

Al final la majoria dels assistents van proposar llegir una altra novel.la negra de la mateixa autora, per aprofundir i completar la visió de la seva literatura.

(resum de la Marta V.)

Esta entrada fue publicada en Sin categoría. Guarda el enlace permanente.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s