Reunió del mes de desembre de 2019

thReunió dia 2 de desembre de 2019

La reunió va començar a les 19,30 hores a la Biblioteca d’Altafulla. Vam realitzar un camí d’opinions envers a la novel.la “Les set esglésies” de Milôs Urban (Sedmikostelí)

MILÔS URBAN va néixer a la ciutat de Sokolov (República Checa ), va estudiar Filologia moderna a la Universitat de Carolina de Praga i un any a Oxford. Traductor des de 1992. Va publicar la seva primera novel.la a l’any 1998 Posledni Tecka za Rukopisy, amb el pseudònim Josef Urban. La seva obra més famosa “Les set esglésies” li ha assenyalat com el mestre del nou gòtic literari i ha estat anomenat “el cavaller negre literari”.

 

LES SET ESGLÉSIES   (Sedmikostelí). L’escriptor Milôs Urban no te dubtes a l’hora d’escollir a Praga com a escenari d’un thriller que abraci la foscor i l’atracció per l’època medieval i la seva arquitectura amb la tremolor de l’ocult.

Set esglésies de Praga com a escenari d’un seguit d’assassinats. Un policia que es reia de si mateix i que converteix aquells atacs de riure en un arma de defensa per a poder lluitar amb la tristor que guardava la seva ànima. Expulsat de la policia, ara “Kvetoslav Svach” conegut com a “k” té temps per a la seva passió; l’art i la història medieval, la qual cosa el permet passejar pels carrers de Praga i el seu patrimoni gòtic. Però la assassinats d’un seguit de persones a prop de qualcunes esglésies fa que el cós de policia torni a demanar la incorporació de “K”

OPONIONS:

La majoria dels assistents no han pogut seguir amb la lectura o la tenen pendent de llegir part o tota.  Però tot i que no tots coneixen el final de la trama, existeix un comú denominador entre els lectors: Complicada, absurda i inconnexa. El personatge del policia conegut com a “K” s’allunya de lo Standard i no agrada la seva personalitat (poc real). També n’hi han d’opinions més properes a la intenció de  l’autor; mitificar el suspens del medievol amb un recorregut en el temps darrera un tenebrós secret amagat.

Desembre 2019

A.Arcaute

Esta entrada fue publicada en Sin categoría. Guarda el enlace permanente.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s