Reunió del 4 de novembre de 2019

una balaReunió novel.la negra, 04/11/2019

A les 18,30 ens reunim a la biblioteca d’Altafulla per a comentar i valorar la novel.la de Susana Rodríguez Lezaun, “Una bala con mi nombre”.

Susana Rodríguez Lezaun neix a la ciutat de Pamplona (Navarra) l’any 1967. Susana és llicenciada en Ciències Polítiques de la Informació per la UPV/EHU.

Aficionada a la lectura convulsiva des de petita. Quan va descobrir la novel.la la seva vida va canviar d’una o altra manera. Observant la gent “vaig sentir sensacions que transformava les persones en personatges producte de la meva imaginació” va deixar anar més d’una vegada, la qual cosa pot provocar que qualsevol de nosaltres apareixi a les seves novel·les.

Va començar la seva carrera professional com a periodista i més tard va escriure la seva primera novel.la. No va ser fàcil que li publiquessin el seu primer treball com a novel·lista. El camí va ser llarg i dur fins que algú va apostar per el seu relat i per ella com a escriptora.

L’any 2003 va rebre el “Premio Periodístico Ciudad Barañain”. Les novel·les “Sin retorno”, “Deudas del Frío” i “Te veré esta noche” és la trilogia que la va donar a conèixer com a escriptora. “Una bala con mi nombre” ha sigut el seu últim treball. Actualment és la Directora del Certamen Literari de la Novel.la Negra (Pamplona Negra) .

“Una bala con mi nombre” És la quarta novel.la negra que publica l’escriptora Susana Rodríguez Lezaun. Les tres primeres van ser ambientades a terres de Navarra i aquesta última es desenvolupa a la Ciutat de Boston (USA), un lloc més adient a l’hora de situar els fets coincidents amb la realitat i ficció que envoltant aquesta història on neix i creix Zoe, la protagonista d’aquesta novel.la. Zoe és una dona de rutines dintre d’una vida anodina des de fa quinze anys, els mateixos des del seu divorci. Treballa al Museu de Belles Arts de Boston com a restauradora. Sense adonar-se es veu en un terratrèmol de passió al voltant d’un home que l’entabana en una cursa trepidant de cobdícia i violència. Zoe descobreix per si mateixa allò que l’esser humà no te capacitat per veure-ho, però si per fer-ho.

Opinions: Novel.la de lectura fàcil i molt ensucrada en els primers capítols. Una vegada creuada aquesta sucrera el ritme canvia de lent a trepidant i els lectors restant atrapats fins esgarrapar el final. El llenguatge és directa i lineal. Personatges ben descrits. Els fets més rellevants són molt previsibles i propers a un guió cinematogràfic. “Una bala con mi nombre” no contempla els elements mínims de novel.la negra. Aquesta ha sigut l’opinió més recolzada. D’altres en minoria la van rebre com poc sòlida i sense esma com a novel.la negra. A l’hora de nominar-la com a thriller hem estat tots d’acord.

Puntuació 7,50

A.Arcaute

Coordinadora

Esta entrada fue publicada en Sin categoría. Guarda el enlace permanente.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s