Reunió 9 de setembre de 2019

Hem començat el curs 2019-2020 comentant las últimes lectures: El estrecho del Lobo (Olivier Truc) i Te Veo (Teresa Driscoll)

el estrecho del loboOlivier Truc va néixer a Dax al 1964 i a les hores viu a Estocolm des del 1994. Corresponsal de Le Monde i Le Point per als Països Bàltics; en temes de política i economia i en especial temes socials per a les minories. Com autor de novel.la negra s’encoratgi amb el conflicte envers a la identitat de la supervivència d’un poble atrapat a la xenofòbia. Primer va publicar la novel.la L’últim lapó i dos anys desprès va escriure L’estret del llop. Totes dues publicacions reivindicant la cultura ancestral del poble Sami i la propietat del territori. Per a desgracia dels samis la regió Lapona és massa rica.

El estrecho del Lobo (Olivier Truc) no ha sigut una lectura valorada igual per tots els companys que l’han llegida. Des de l’avorriment fins a un plaer amb les descripcions de personatges i la narrativa envers a l’existència i cultura d’un poble poc conegut com és la Lapònia i els seus habitants els samis. S’ha valorat la recerca tant acurada de la situació territori, cultura i nous-vinguts en pro de l’escarni de la riquesa en recursos naturals i les conseqüències que fa que una cultura mil·lenària es dilueixi en un anonimat quasi sepulcral. Hi ha qui s’ha perdut situant els personatges.

La valoració: 7,5

te veoTeresa Driscoll, és una nova veu de la novel.la negra. S’ha convertit en número 1 de vendes als Estats Units, Regne Unit i Australià. Ha treballat durant més de 25 anys com a periodista i a la seva trajectòria professional, sempre, s’ha endinsat a les realitats allà on es trobava la part més fosca de la vida. Com a periodista va seguir una rengla de crímens, durant tants anys, que va patir el ressò dels danys colaterals i els descarnadors impactes a les famílies de les víctimes, testimonis i altres. Els efectes colaterals la porten a explorar a les seves novel.les. A més a més de thrillers també escriu ficció femenina.

Te Veo (Teresa Driscoll). Autora d’aquest apassionant història que manté des d’un principi el suspens. A el bon ritme de la narració afegim les reflexions relacionades amb la culpabilitat, la por i els secrets que s’amaguen darrera les persones de les quals creiem saber-ho tot. Una història basada en un episodi a la vida real de l’escriptora. Lectura ben rebuda pels lectors, fàcil de llegir, i bona descripció dels personatges que entren i surten. Utilitza temes recurrents que deixen l’empremta de la periodista que hi ha darrera. La majoria són de l’opinió que no aporta paranys de la trama final a l’hora de desemmascarar l’assassí.

La valoració: 7

A.Arcaute

Esta entrada fue publicada en Sin categoría. Guarda el enlace permanente.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s