Reunió de 4 de febrer de 2019

 

cosecha rojaAutor: Samuel Dashell Hammett escriptor nord-americà de novel.la negra, contes curts i guions cinematogràfics, també va participar com activista polític.

Novel.la: Cosecha roja (Red Harvest), primera novel.la de l’autor Dashiell Hammett publicada l’1 de febrer de 1929. Cosecha Roja és un referent literari que va fixar les senyes d’identitat del gènere: Reflexa de l’experiència de l’autor com a exdetectiu de l’agència Pinkerton. També va Publicar a la revista Pulp Black Mask.

Les frases breus, l’habilitat per a descriure personatges i situacions demostren la seva capacitat de síntesis que porten al lector a conèixer el cinisme de l’autor la negror de les seves construccions literàries.

Cosecha Roja és una violenta història d’un detectiu privat que arriba a Personville per a restablir l’ordre entre bandes rivals, provocant un bany de sang que fa d’ell mateix un delinqüent més.

Sinopsis de la reunió: El dilluns dia quatre ens vam trobar: Luis L, Maru, Marisa, Angel, Joan, Marta i Arantxa. També van rebre l’ opinió dels nostres companys: Marga, Conxa, Mercè i Luís B.

A l’hora de comentar la lectura de la novel.la Cosecha Roja ens van trobar que no tothom va poder amb la lectura fins al final.

Les opinions van anar molt de la mà en quan a la memorització dels noms dels personatges; excessius com per a poder controlar la identitat dels morts que genera l’activitat violenta del detectiu. -Ha estat una trama literària que no ha enganxat- aquesta ha sigut una opinió que ha provocat la deixada enrere d’aquesta lectura. També s’ha de contemporitzar l’historia i el context literari, (van opinar uns altres que van gaudir de la lectura) i que coincideix amb la pràctica de publicacions per entregues típiques de l’època, era una altra valoració que va concórrer amb companys que van afegir que amb aquest format d’escriptura i llenguatge ells va arribar un flaire de còmic..

10 de febrer 2019

Arantxa Arcaute

Esta entrada fue publicada en Sin categoría. Guarda el enlace permanente.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s