Reunió del 4 de juny de 2018

carter

Assistents: Marisa, Marta, Joan, Teresa, Mercè, Luís L., Angel i Arantxa

El dilluns 4 de juny 2018 ens vam reunir per a comentar i valorar la novel.la de l’escriptor

TED LEWIS (1940 – 1982) , títol “CARTER”

Ted Lewis músic, pintor, escriptor i col·laborador com a realitzador a la televisió anglesa. Arribà a participar a la pel·lícula dels Beatles “Yellow Submarine” al 1968. Com a novel·lista publica la seva primera novel.la autobiogràfica a l’any 1965 i el 1969 és quan dona a conèixer el seu personatge, Jack Carter com a “Jack’s Return Home”

Gran precursor de la novel.la negra contemporània a la Gran Bretanya. La seva escriptura juga amb una mena de cinisme i de gràcia pròpia a l’hora de descriure el mon criminal i la maltat. El seu mon és negra i ple de criminals amorals i sense pietat. Una vida de night –clubs i tuguris a on el flaire del sexe i l’olor del calé va més enllà de la violència o la venjança; el mon a on Ted Lewis fangués desbordat per l’alcohol, és a dir el camí que va escollir i el va portar a la prematura mort als 42 anys. La seva mort representa la pèrdua d’una icona del gènere negra.

Carter (1970) una aventura de “gàngsters” al més típic estil anglès. Un sicari que no té manies a l’hora de robar-li la dona al seu cap. Personatges que es mouen en una descriptiva atmosfera que et porta des del rebuig com a emfatitzar amb ell. A carter el vas descobrint pàgina a pàgina (el que va ser i el que és), passat i futur de la mà de Ted que no el mostrarà del tot fins el final. Hi ha una part que enganxa alguns lectors però no les formes. Una escriptura que s’agafa a les descripcions. Un univers de pervertits, assassins i sàdics. L ‘amoralitat forma part de la seva pell i és l’aire que respiren. Una història negra en un ambient negra i una novel.la que va “a més però a pitjor”

Ted Lewis ens porta dintre d’un paisatge en el que la presència de la policia o el inspector borratxo i cabut a la investigació no existeix, és a dir, no n’hi ha treball policial, tan sols el negre dins del negre.

A. Arcaute

Esta entrada fue publicada en Sin categoría. Guarda el enlace permanente.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s