Reunió del 4 d’abril de 2018

un lugar a donde ir Amb motiu de la Pasqua, es va canviar el dia de la reunió de dilluns a dimecres. Aquest llibre és el segon de la saga de la Guàrdia Civil Valentina Redondo. El primer era Puerto Escondido i el tercer, Donde fuimos invencibles acaba de sortir a la venda: https://mariaoruna.com/donde-fuimos-invencibles/

Aquí teniu un fragment de l·extens mail que ens ha enviat la nostra coordinadora Arantxa sobre la reunió:

No vam arribar a fer ple, si parlem de l’assistència, però podem afirmar que vam fer ple en participació activa i de força qualitat. Val a dir, que tot hi que són de molt d’agrair els comentaris per correu, no es consideren del tot complerts, ja que manca la essència del verb amb el col·loqui.

 L’opinió més generalitzada ha estat “m’ha agradat força”, sinó més no, s’ha obert un debat al voltant de la trama; per uns/unes massa extensa i reiterativa i per a altres/as necessària, donant-li valor al treball de camp desenvolupat en vers a la medicina forense i, recerca en el mon de la geologia, l’espeleologia i tot allò que obsessiona més enllà de les entranyes de la terra. Van haver coincidències amb la trilogia del Baztán de Dolores Redondo. També va arribar el ressò de “trepidant” acompanyat d’una sensació de possibilitat autobiogràfica. Els personatges per a la majoria estan be estructurats i dibuixats amb precisió carismàtica en l’embolcall físic i de personalitat.    

 Per una altra banda hi ha qui ha trobat la novel.la poc creïble donat la complexitat de l’historia amb excessiva informació innecessària per a la trama. Valorant positivament sigui Cantabria el lloc escollit per a desenvolupar aquesta història negra sempre millor que N.Y. que no ens arriba tant propera.

La possibilitat del naixement d’un subgènere escrit per Dones, ha estat plantejat i s’ha posat com exemple unes possibles coincidències en aquestes tres escriptores: Dolores Redondo, Eva García Saiz de Urtui i Maria Ortuña, Las tres jugant en la coneixença de la seva terra. Valle del Baztan, Vitoria i Cantabria. Fen esmena als costums ancestrals i situació històrica.

 

 

Esta entrada fue publicada en Sin categoría. Guarda el enlace permanente.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s