Reunió del 6 de novembre

A la reunió del 6 de novembre hem comentat el llibre de la Margarida Aritzeta amb la que ens trobarem dissabte.

Dona gust llegir un llibre d’una autora de les nostres comarques tarragonines. La Margarida Aritzeta amb la novel.la “L’amant xinès” ens atrapa a una trama negra protagonitzada per la inspectora dels Mossos d’Esquadra Mina Fuster a on s’investiga la mort d’una tarragonina d’origen xinès que podria estar relacionada amb les morts de dos captaires de la zona. Sobre la novel.la planeja l’ombra dels terratrèmols que va provocar la plataforma Càstor, el Projecte de Barcelona World, amb inversors xinesos i potser les temudes tríades pel mig i la inevitable sospita de la corrupció política.

Alhora apareixen personatges que tenen cert misteri i que ofereixen interès per mantenir-los en posteriors entregues de la saga (“Els fils de l’aranya”, Llibres del Delicte) com el Robert i secundaris que potser podrien tenir més protagonisme, com el sergent Serra, una capsa de sorpreses; la voluptuosa Zoraida; la de vegades esquerpa mare de la inspectora Mina; el periodista Kapuscinsky que alhora col.labora amb la inspectora; i l’inefable jutge Milans del Bosch, del que encara no sabem el misteri de la seva relació amb la mare de la Mina.

L’avantatge de llegir una novel.la ambientada a Tarragona és que et pots imaginar perfectament els protagonistes passejant per la Rambla Nova fins a tocar ferro, o anant per la Part Alta de la ciutat, o a la protagonista agafant l’autobús que va a Ferran i Altafulla, per baixar-se a la Punta de la Mora per anar a pensar al Mèdol.

Segur que la propera vegada que passem per allí mirarem a la base de l’obelisc a veure si trobem la Mina.

La propera reunió -a banda de la trobada del 18 de novembre- serà el 4 de desembre de 2017. El llibre proposat de lectura és “El exterminio” de Jim Thompson.

Esta entrada fue publicada en Sin categoría. Guarda el enlace permanente.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s