II TROBADA DE NOVEL·LA NEGRA AMB VICTOR DEL ARBOL, 9 DE NOVEMBRE DEL 2013.

Cartell 2 Novel·la Negra

 La segona trobada de Novel·la Negra d’Altafulla va tenir lloc el dia 9 de Novembre,  dins del programa de festa major,   a la biblioteca,  i vam comptar amb la participació de Jordi Canal i Victor del Arbol, autor català de prestigi internacional.  La vam fem   coincidir amb les Festes Majors d’Altafulla, perquè hi hagués una mes ampla difusió i… que l’Ajuntament ens ajudés financerament.

P1040256

 Victor del Arbol, nascut a Barcelona al 1968,  va estudiar Historia a la Universitat de Barcelona i va ser mosso d’esquadra  durant  dos dècades.   Tot i que va resultar finalista del VIII premi Fernando Lara en 2003 amb  la inèdita El abismo de los sueños, la seva primera obra que arriba a impremta va ser  El peso de los muertos (2006) guanyadora del premi Tiflos.

L’èxit nacional i internacional arriba de la ma de la seva segona novel·la, La tristeza del samurái (2011). Aquesta novel·la, traduïda a més de 15 idiomes, entre d’altres el francès, l’hebreu, l’anglès i l’italià, va ser finalista del premi Novelpol 2012 i va  guanyar Le Prix du Polar Européen a la millor novel·la negra europea atorgat per la prestigiosa revista francesa Le Point, guardó que va guanyar en anys anteriors autors de la importància de  Philip Kerr o Arnaldur Indradason.

“Las novelas de Víctor del Árbol van más allá de los códigos clásicos del Thriller. Impresiona la destreza con la que maneja las idas y venidas de las distintas épocas”. Bastien Bonnefous. Le Monde. Des Livres.

De la seva  obra “Respirar por la herida”  ha dit El Pais

 “És clar que, per lliures, lluny de capelletes, pocs com el barceloní Víctor del Árbol: després de triomfar a Europa amb La tristeza del samurái, el secret a veus del seu talent no ha deixat de créixer pel prodigi psicològic que és “Respirar por la herida”.

Ho pot comprovar des de la primera línia qui tregui el cap a l’abisme de la seva Un millón de gotas (Destino), quarta novel·la, de nou intens thriller literari a partir d’una doble trama, el seu recurs preferit: un advocat vol saber per què la seva germana, mosso d’esquadra, s’ha suïcidat mentre investigava una xarxa de pornografia infantil; per un altre costat, sospita que no va saber mai qui era el seu pare, dubtós heroi antifeixista que va viure l’URSS de la revolució … i dels seus gulags, progenitor del qual es reviu la seva història que acabarà apuntant per l’actualitat.

IMG-20131110-WA0000

La trobada,  que  va tenir un gran èxit de participants,  es va allargar durant més de dues hores amb un diàleg molt interessant on l’autor va explicar les claus de la seva obra, posar-se al costat de les víctimes en les seves novel·les negres i per tant tractar el dolor, la culpa  i el dol, com part molt important  de la experiència humana.

Com a l’edició anterior, La Violeta va ser l’escenari de la part lúdica i gastronòmica de la xerrada. El sopar, les copes, les rialles fins gairebé a l’alba ens apropen els escriptors, ens permeten veure la seva part mes humana i creen unes relacions molt riques.

Esta entrada fue publicada en Trobades del Club. Guarda el enlace permanente.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s