«Muerte de una heroína roja» de QIU XIALONG

1350960824chinamuertedeunaheroinarojalibroDilluns 6 d’octubre, com tots els primers dilluns de mes, vam tenir la trobada mensual del club per xerrar de l’últim llibre llegit, “Muerte de una heroína roja” de l’escriptor xinès afincat als Estats Units Qiu Xiaolong. Es el primer llibre de la saga de l’Inspector Jefe Chen Cao d’un total de vuit.
Va ser una trobada especial perquè el Jaume va proposar com ambientació fer-la a un restaurant xinès. Vam anar al Shangai a la Rambla de Tarragona. El sopar va ser espectacular i econòmic i vam valorar el llibre amb l’ajut de Charlie, el cambrer xinès del local, que ens va parlar de la Revolució Cultural de Mao, de la vida de la seva família a la xina i de la situació actual del país.
L’Inspector Jefe Chen és un policia atípic: poeta, sensible, cult, amb gran coneixement de la tradició cultural xinesa, especialista i traductor de l’escriptor estadounidenc T.S. Eliot que es debat entre la investigació dels crims i la lluita contra l’aparell del Partit que tracta d’evitar escàndols que pugin perjudicar el Règim. Juntament amb l’inspector Yu i el seu pare, el Viejo Cazador, tracten de descobrir l’assassí de la que havia estat una “Trabajadora Modelo de Rango Nacional” que potser amaga algun passat tèrbol.
La vida personal de Chen –en aquest primer llibre- es debat també entre l’estima a una periodista i el record d’una xicota que era filla d’un membre d’alt rang del partit comunista xinès.Imatge nova
Les valoracions dels membres del club sobre la novel.la van ser divergents; a uns els havia agradat força i a d’altres els havia costat acabar-lo. La puntuació ho diu tot: Àngel 7, Núria 8,5 –si be després de sentir el raonament dels altres volia baixar la puntuació-, Mª Eugènia no va dir la seva nota, Luis L. 8, Luis B. 9 –ell ja està llegint el tercer llibre de la saga-, Marisa 7, Jaume 7 i Mercè, que no va poguer venir al sopar, 8. Vam trobar a faltar també a la Violant, la Lola, la Marta, la Silvia i el Jose.
En sortir del restaurant, estant a la Rambla Nova, vam anar a “tocar ferro” i vam seguir xerrant. Va ser una gran trobada.

Esta entrada fue publicada en Libros que hemos leído. Guarda el enlace permanente.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s