Trobada amb Jordi Ledesma, autor de «Narcolepsia». 13/4/2013

Cartell de la Trobada

Jordi Ledesma, Marisa Méndez-Vigo i Jordi Canal

Jordi Ledesma, Marisa Méndez-Vigo i Jordi Canal

 

 

Dissabte 13 d’abril va tenir lloc la xerrada col.loqui organitzada pel Club de Novel.la Negra de la Biblioteca d’Altafulla que va comptar amb la presència de l’escriptor Jordi Ledesma, autor de la novel.la “Narcolepsia” editada per AlRevés i el director de la biblioteca La Bòbila especialitzada en novel.la negra, Jordi Canal. Va ser presentada per la dinamitzadora del grup de lectura Marisa Mendez-Vigo.

“Narcolepsia” és la primera novel.la de l’autor de Cambrils, establert a Montroig del Camp, i ha estat objecte de lectura al Club. Relata l’ascens i…¿declivi? d’un noi del carrer, Julio “el Perla”, criat a la Barcelona preolímpica que comença a “trapichear” amb haschis a la Barceloneta i acaba convertint-se en un narcotraficant.

La trobada va permetre als assistents gaudir amb l’explicació de Jordi Canal sobre la novel.la negra en general, la seva evolució, les tendències actuals i les perspectives de futur. Alhora va permetre conèixer de la mà de Jordi Ledesma el treball a que ha de fer front un escriptor novell per escriure i publicar la primera novel.la; la tasca de documentació, la feina d’escriure, la cerca d’editorials… Totes elles qüestions a que difícilment poden tenir accés  els lectors que es limiten a comprar un llibre i que a la majoria d’ocasions –sobre tot quan un llibre ha agradat- es té interès en conèixer.

Els participants al col.loqui van interrogar a l’escriptor –al mes pur estil novel.la negra- sobre las fonts que l’han portat a conèixer i descriure tant detalladament el món de la droga a Barcelona, al Marroc i a llatinoamèrica. En aquest sentit algú havia pensat que inclús podia haver format part d’aquest entorn, per la excel.lent descripció que ofereix tant dels diferents tipus de droga, com de la importació d’aquestes, dels mecanismes de distribució i venda i dels codis de conducta dels traficants.

Es va fer notar a l’autor que manipulava els lectors fent-los posar de part del protagonista que, amb el seu particular codi ètic, fa de la comissió de fets delictius el seu “modus vivendi”. Jordi Ledesma va contestar que  això és el que pretenia, sent una tècnica habitual en aquest tipus de gènere que el lector es posi de part del protagonista, ja sigui del lladre que organitza el gran robatori com del condemnat que vol preparar la fugida de la presó, passant pel traficant com Julio “el Perla”.

En finalitzar el col.loqui Jordi Ledesma va signar llibres als més de vint-i-cinc assistents que li van demanar.

Esta entrada fue publicada en Trobades del Club. Guarda el enlace permanente.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s